Cicles de cinema de pel·lícules en català


CINC

El CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Cicle Gaudí - Circuit Estable de Cinema Català

Cada mes es projectarà una pel·lícula de producció catalana i d’estrena molt recent a les comarques de la demarcació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

CineXic

CineXic és un programa per impulsar la difusió del cinema infantil en català creat per Òmnium Cultural i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca.

Docs del Mes

Docs del Mes és una iniciativa de la productora Parallel 40 per incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.

FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau

La mostra de cinema FRONT és un certamen itinerant per les quatre comarques de l’Ebre català (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre i Montsià) que proposa dialogar entre conflictes del passat i del present, pròxims i llunyans, amb el focus posat al període de la Guerra Civil (1936-1939), la Batalla de l’Ebre (1938) i el franquisme (1939-1975). Es tracta de fer emergir diàlegs i reflexions per indagar en la memòria històrica i articular el pensament crític a través del cinema.

Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

56a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Ofereix al cinema fantàstic d’arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.