Cicles de cinema de pel·lícules en català


Americana Film Fest - Festival de cinema independent nord-americà de Barcelona

10a edició de l’Americana, el festival de cinema independent nord-americà de Barcelona, que mostra una selecció dels millors llargmetratges, curtmetratges i documentals premiats en festivals com Sundance, Tribeca o SXSW que, malgrat la seva extraordinària qualitat, no arriben a la cartellera generalista.

CINC

El CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Cicle Gaudí - Circuit Estable de Cinema Català

Cada mes es projectarà una pel·lícula de producció catalana i d’estrena molt recent a les comarques de la demarcació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

CineXic

CineXic és un programa per impulsar la difusió del cinema infantil en català creat per Òmnium Cultural i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca.

Docs del Mes

Docs del Mes és una iniciativa de la productora Parallel 40 per incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.

FilmoXica

Una de les missions de la Filmoteca de Catalunya és acostar el cinema als més petits, fer-los descobrir el plaer de veure cinema de qualitat a la pantalla gran i adonar-se’n de la riquesa de tots els seus detalls. Per aconseguir-ho, cada setmana s’ofereixen sessions específicament adreçades als infants i les seves famílies.

Le Petit Truffaut

Espai de cinema infantil, dedicat als més petits de la casa, que pretén vetllar per a garantir que el cinema infantil per als més exigents tingui el seu espai a la ciutat de Girona. Un espai on els nens i nenes vegin i sentin el cinema d’una manera diferent, ampliant les reduïdes opcions que es troben als cinemes convencionals.